Support
Auai i le FonotagaSaini loaSaini i Totonu Auai i se fonotagaSaini e Alu i lugaogalaau i 

O Vaega e 4 Taua o Fonotaga: O Ai Oe?

E i ai mea e 3 i le olaga e le maalofia: maliu, lafoga, ma fonotaga ...

Lelei ... masalo o sina mea faʻateleina iina ae afai na e galue, taimi na e i ai i se fonotaga. E ui o le pasene o fonotaga aoga e mafai ona amata i soo se mea i le va o le 33 i le 70%, e mafai uma lava ona tatou malilie e sili atu lo tatou i ai aoga fonotaga nai lo mea le aoga. O le tele vaega o aoga sauniga o le Matafaioi o Fonotaga, lea e taula'i ai tiute o sui o le fono ina ia mautinoa se sauniga lelei -- ituaiga tulaga tutusa i se au ta'aloga po'o ni kuka eseese i totonu o le umukuka. O matafaioi autu nei e 4 o fonotaga e tatau ona tofia i fonotaga uma.

Mataʻupu # 1: Le Taʻitaʻi

"E le gata o le a avea aʻu ma vaega o le fonotaga, o le a ou i ai foi iina e taʻimua i le fonotaga!"
O le tulaga sili ona taua ile fonotaga e tolu ona tiute eseese: A o le i faia le fonotaga, latou te fuafuaina ma faʻamaopoopo le lisi o mataupu, nofoaga, mea faigaluega ma tagata o loʻo auai, faʻatautaia uma faʻafitauli, faʻatautaia ma faʻalavelave faʻafuaseʻi.

I le taimi o le konafesi, latou tatau ona faʻatonutonu talanoaga ina ia mulimuli i le muaʻi tufatufaina ma malilie i luga o lisi o mataupu. O le matafaioi a le taʻitaʻi le faʻatutuina o fonotaga fonotaga ma faʻamautinoa le tutusa avanoa tautala mo tagata uma na auai, fausia se siʻosiʻomaga e maua ai e tagata uma le fiafia e faʻasoa i fonotaga uma, faʻapea foi ma mafaufauga ma talanoaga uma. O le taitai e pule foi i soo se mea faigaluega e pei o le PowerPoints, Fetufaʻiga o lau, poʻo isi mea vaʻaia.

A maeʻa le fonotaga, e tatau i le taʻitaʻi ona faʻafesoʻotaʻia lelei faʻaiʻuga o faʻaiuga ma isi laʻasaga, ma tuʻuina atu tiutetauave i tagata uma o le 'au e aloese mai le le mautonu ma le le atoatoa.

Mataʻupu # 2: O le faamaumaugaer

tagata o loʻo taina le puʻe leo i ofu mafanafana tusitusi

Lenei sauniga fonotaga faamaumauina manatu autu e faia i le taimi o le fonotaga. E sili ona aoga pe a latou fuafuaina le lisi o mea e talanoaina faʻatasi ai ma le taʻitaʻi ina ia le gata latou masani i le lisi o mataupu, e mafai foi ona latou faʻaopopo i ai pe a manaʻomia. O le Tusitalafaʻasalalau tufatufaina foi le lisi o mataupu a o lumanaʻi le konafesi ma tufatufaina faʻamaumauga ma faaiuga mulimuli ane.

Mataʻupu # 3: O Le Taimi Taimi

O lenei fonotaga fonotaga fesoasoani i le taʻitaʻi ma le taimi faʻaalu i mea taʻitasi e talanoaina. O le tausi taimi e tatau ona i ai se malamalama manino o le lisi o mataupu e taitai le talanoaga mo le fonotaga ia mulimulitaʻi i faʻatulagaina taimi avanoa i se faiga faʻaoleole. Latou te faʻamanatu foʻi i tagata auai uma i fonotaga pe a totoe le 5-10 minute o loʻo totoe i le lisi o mataupu o loʻo iai nei, ina ia sili atu ona fua le au auai i le taimi-faʻatautaia.

Mataʻupu # 4: Le Tagata Auai

tele tagata i le auai fonotaga fonotagaE leai se tasi e manaʻo e avea ma tagata lautele peʻa latou taʻalo Mafia, ae o le sui auai matafaioi faia se vaega tele i le fonotaga o le manuia. O le tiute autu o tagata auai o le faia o sou sao i talanoaga, pe o mea e talanoaina i le mataupu, faia o mafaufauga poʻo ni fuafuaga. Tagata auai o faʻalautelega a le taʻitaʻi i le tele o itu; e tatau ona latou foaʻi i le mea e gata ai le mafai i mea e talanoaina, fausia se siosiomaga lelei mo isi e fefaasoaai ai o latou aitia, ma siaki le taimi atofaina ina ia mafai ai ona vave maeʻa le fonotaga. Afai na sau le taʻitaʻi e puʻupuʻu faʻamatalaina matafaioi mo tagata na auai ina ua maeʻa le fonotaga, fesili e faʻamanino ia aloese mai le le mautonu.

Ina ia faʻalauteleina le aoga o fonotaga masani, ou te fautuaina le fesuiaʻi o tiute i le 'au eseʻese. I le taimi e toʻatasi ai ma le aʻoaʻoina e i ai se lagona lautele ma poto masani ma tiute taʻitasi o le a musuia manatu fou fonotaga, vaʻaiga, ma le auai!

E leai sau tala? Saini i Lenei!

Faʻafeiloaʻi se Taʻitaʻifono Fuafua Valaau poʻo Vitio Konafesi, Amata Nei!

Fausia lau FreeConference.com teugatupe ma maua ai avanoa i mea uma e te manaʻomia mo lau pisinisi poʻo le faʻalapotopotoga e lavea le eleele tamoe, pei o le vitio ma Fefaasoaaʻi Mata, Valaʻauina o Faʻatulagaina, Valaʻaulia Imeli otometi, Faʻamanatuga, Ma isi.

SAINI LUGA TAIMI NEI
sātauro