Support
Auai i le FonotagaSaini loaSaini i Totonu Auai i se fonotagaSaini e Alu i lugaogalaau i 

O a Nofoaga e 5 o le Poloketi Pulea?

Overhead view desk ma se itulau o siata ma metric, se pepa pipii, tasi le lima tusi i se api ma le isi lima faʻaaoga se komepiuta feaveaʻiO le mauaina o se poloketi mai le eleele e manaʻomia ai se faiga o gaioiga ma tagata talenia taʻitasi e faʻamaeʻa le galuega. I faaupuga faʻavae, e leʻo se mea faigofie!

Faalagolago i vitio vitio ia galulue faʻatasi ma le tele o 'au ma tagata taʻitoʻatasi manaʻomia faʻalapotopotoga ma lelei poloketi faʻataʻitaʻiga faʻatinoina i isi ofisa, matagaluega ma filifili o faʻatonuga. Le lotogatasi, fesoʻotaʻiga ma le faʻatotonugalemuina o mea taua ia. Poʻo ai lava oe o feagai ma, avea ma se paʻaga, tagata faʻatau poʻo se tagata faigaluega, e tele ninii vaega e mafaufau i ai mai le amataga i le kilivaina.

Soʻo se ma galuega uma manaʻomia manaʻomia malamalama atoatoa e uiga i le poloketi olaga taʻamilosaga. Malamalama pe faʻafefea ona faʻaaoga e vaega taʻitasi galuega malamalama lelei e uiga i le auala e faʻafesoʻotaʻi ai. Ae faʻapefea ona galue le faʻatalanoaga vitio e faʻamalosia ai lau gaioiga? Seʻi o tatou vaʻavaʻai atu i le faʻavae o le 5 laʻasaga o le faʻatautaia o galuega.

O le matafaioi a le pule o le galuega ia iloa, fuafua ma fausia le "siitia-ese" o le poloketi e ala i le i ai o se malamalama loloto i le lima poloketi pulega sitepu. E aoga lea e maua ai se manino ma puʻupuʻu mamanu mo le auala o le a alu ai le manatu mai abstract i sima. Atiae e le Project Management Institute (PMI), o vaega e 5 mo soʻo se poloketi e faʻatinoina o loʻo taʻua i lalo:

1. Faʻatomuaga
O le muamua o le olaga taamilosaga vaega, o le amataga e manaʻomia se kick-off fonotaga e faʻataʻamilo i le tagata maʻi ma tagata faʻatau. Ole mea lea e talanoaina ai sini, faʻamoemoe, masalosaloga, atugaluga ma soʻo se manatu muamua. A le maua ni filifiliga i le naʻo le tasi le nofoaga, oe mafai ona faʻalagolago i le faʻatulagaina o se fonotaga i luga ole laiga mo se talanoaga i luga ole laiga poʻo le telefoni e talanoaina talanoaga o loʻo talanoaina.

  • O ai le aufaʻatupe ma paʻaga?
  • O le a le vaʻaiga pisinisi ma le misiona?
  • O le a le faʻatatauina taimi faʻatulagaina?
  • O a nisi o tulaga lamatia aafia ai?
  • O le a le paketi ma punaʻoa o loʻo avanoa?

2. Fuafuaga
O le taimi lava na faʻataʻatia ai maliliega ma malilie i ai, o se sili manino manatu o le iʻuga mulimuli mafai ona sili atu malamalamaina. Galue i tua e vaʻaia ma fausia se seti o fuafuaga mo tagata uma e mulimuli taʻitaʻia le 'au mai le amataga vaega i le maeʻa.

Vaʻai i autafa o se fafine faʻatau pisinisi o nofo i luga o le laulau i tafatafa o se paʻaga i luma o le laulau o loʻo uuina se peniFaʻatino fonotaga i luga ole laiga e:

  • Faaputuputu 'au
  • Auina atu auiliiliga taua
  • Faʻamautu poloketi sini ma faʻamoemoega

O le vaega fuafuaina e taua tele mo le viliina i lalo o vaega nei e 5:

  • Le fuafuaina o se poloketi fausaga
  • Fausiaina o pepa o galuega
  • Fuafuaina o paketi i totonu o matagaluega
  • Faaputuputuina, vaeluaina ma atofaina punaoa
  • Iloiloina o tulaga lamatia

3. Faʻatinoga
O taʻitaʻi au ma pule o poloketi ua tuʻuina atu i totonu e fausia ni mea e mafai ona aveina, avea ma faʻatatauga mo tagata faʻatau, faʻatino galuega, faʻatino faiga ma sili atu. O fesoʻotaʻiga tuʻusaʻo i vaega uma o le poloketi e talafeagai ma taua i le manuia o le aumaia o le aitia i le ola.

Taua i le faʻatinoina vaega:

  • Fonotaga masani
    O le nofo i luga o 'au ma faʻatulagaina fonotaga i luga ole laiga e fesoasoani e faʻatumauina le poloketi i luga o le ala ma luga o le ala. Fesoʻotaʻiga lelei ma fetaui lelei e ala i ata vitio poʻo fonotaga koneferenisi faʻamautinoaina laʻititi tauaso nofoaga, sili atu galulue faʻatasi ma faʻavavevave gaioiga o aitema i le paipa.
  • Ipu kofe i luma atu ma le komepiuta feaveaʻi i luga o le laulau i le potu o le konafesi o loʻo faʻaalia ai se fonotaga a le tauleʻaleʻa talavou na matamata i ai ata-i-atamanino
    Aloʻese mai poloka ono pe a oʻo mai i mea faigofie ona puipuia mai faʻalavelave e pei o le faʻatulagaina o taimi, totogiina, valaauliaina o tagata auai i fonotaga, ma le faʻatuina poʻo ai e gafa ma lea galuega e ala i le tuʻufaʻatasia o isi masini komepiuta e pei o Slack, Outlook ma Google Kalena i lau video conferencing platform.
  • Faʻasalaga Faʻafefe
    O faʻafitauli e mautinoa lava e tutupu. Faʻatamaia mea tutupu i le valaʻaulia o i latou i le "laina pito i luma" 'au e tautatala ma leo popolega, fagu pe o soʻo se mea e ono ono ono avea ai se vaivaiga i le filifili.
  • Lipoti o le alualu i luma
    Faʻavasega masani faʻasoa i le taimi o le fonotaga tutu, Huddle session poʻo le video chat e galue e nofo ai i luma o le curve ma faʻailoa mataupu ae leʻi tupu.

4. Mataituina ma le Pulea
A le mafai ona e fuaina, e le mafai ona e faʻatonutonuina. Lenei vaega manaʻomia siakiina ia mautinoa o mea uma o gatasi ma le mea na malilie i ai muamua. O a faʻailoga taua o faʻatinoga? O a mea e manaʻomia e faʻamalosia e faʻafetaui taimi faʻatapulaʻa ma faʻatupeina tapulaʻa?

Faia fonotaga i luga ole laiga ma tagata taua mo siaki masani, iloiloga ma faʻatinoga lipoti. E mafai ona e faia mamao ese aoaoga ala i ata vitio e aofia ai alavai, taua pepa ma faila, ma soʻo se mea e manaʻomia ona faʻasoa ma faʻasalalau.

5. Tapunia
Tapunia le poloketi e tutusa lava le taua e pei o le amataina. Faʻaigoaina foi o le "tulitatao" taimi, i le taimi nei pe a maeʻa le poloketi ua sauni e alu faʻasalalau i tagata lautele. O le autu faʻatauaina iinei o le oloa faʻasaʻolotoina ma le kilivaina.

E taua tele mo le pule o le poloketi le iloiloina o le olaga atoa o le poloketi mai le amataga e oʻo i le maeʻa e:

  1. Suʻesuʻe Galuega Faatino
    Na 'ausia e' au uma a latou sini ma faʻailoga? Na ausia le poloketi i totonu o paketi ma taimi faʻatulagaina? Na foia e le poloketi se faʻafitauli? Talanoaina o nei fesili ma sili atu fesoasoani e iloilo pe na manuia pe leai le poloketi.
  2. Vaʻai I Au Faatinoina o Galuega
    O le faʻatinoga o tagata o le 'au e mafai ona sili atu viliina i lalo taʻitasi e iloilo le manuia i totonu o le kulupu. Lelei siaki, KPI, ma fonotaga i luga ole laiga e galulue e maua ai se manino malamalamaaga i le faʻatinoina.
  3. Iloiloina ma Faʻamaonia le Tapunia o Poloketi
    O se auiliiliga maeʻaeʻa tuʻufaʻatasia o pepa lagolagosua e faʻaalia ai le tuputupu aʻe o le poloketi mai le amataga e oʻo i le kilivaina e mautinoa ai ua maeʻa lelei mo tagata ma paʻaga.
  4. Talosagaina Talosaga
    O se iloiloga mulimuli o le poloketi e maua ai se vaʻavaʻaiga vavalalata i malosiaga ma vaivaiga, mai le amataga e oʻo i le iuga. Saili malamalamaaga ma aʻoaʻo lesona mo le isi taimi.
  5. Alu i Tala o Tupe
    O le mafai ona suʻesuʻe le leiloa o paketi faʻapea foi ma le le faʻaogaina o mea e maua ai le malamalama lelei i le manuia (poʻo le le manuia), ma fesoasoani e faʻataʻitaʻia otaota.

Nisi talanoaga i luga ole laiga talanoaga talanoaga aofia ai:

  • O a mea na faia e le poloketi?
  • O a avanoa mo le tuputupu aʻe? Faʻaleleia atili
  • O a nisi o malosiaga ma vaivaiga na faʻaalia e ala i lea gaioiga?

Tuu le FreeConference.com e tuʻuina atu i lau kamupani le manino ma le aoga fa'atonuga o fa'asalalauga vitiō fa'atautaia e mana'omia e fa'atupu ai le felagolagoma'i ma le tu'ufa'atasiga mo itu uma o le fa'afoega o galuega. Faatasi ai ma se ofo lautele o foliga, faigofie tuʻufaʻatasia ma le maualuga o ata vitio ma leo leo, e mafai ona e faʻamoemoe o lau poloketi e fesoʻotaʻi maeʻaeʻa ma galulue faʻatasi.

Faʻafeiloaʻi se Taʻitaʻifono Fuafua Valaau poʻo Vitio Konafesi, Amata Nei!

Fausia lau FreeConference.com teugatupe ma maua ai avanoa i mea uma e te manaʻomia mo lau pisinisi poʻo le faʻalapotopotoga e lavea le eleele tamoe, pei o le vitio ma Fefaasoaaʻi Mata, Valaʻauina o Faʻatulagaina, Valaʻaulia Imeli otometi, Faʻamanatuga, Ma isi.

SAINI LUGA TAIMI NEI
sātauro