Support
Auai i le FonotagaSaini loaSaini i Totonu Auai i se fonotagaSaini e Alu i lugaogalaau i 

Tala Fou: Chicago Tribune, Aukuso 8, 2004

"Teleconferencing faʻaosofia atili fiafia talanoaga"

Saunia e Jon Van
Tribune tagata faigaluega lipoti
Lolomiina Aukuso 8, 2004

O le teleconferencing lologa na amataina ina ua maeʻa Setema 11 o se auala i femalagaaiga pisinisi o loʻo tupu pea.

I le Andrew Corp., mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaluina mo fonotaga telefoni na faʻatoluina i le tausaga talu ai a o tupu le kamupani Orland Park e ala i le mauaina. Tau i le minute e paʻuʻu i lalo aʻo faʻatautaia e Andrew pulega le telefoni masani.

"I le tamaoaiga lea, o loʻo matou taumafai e faʻaititia tau o femalagaiga," o le tala lea a Edgar Cabrera, le pule o fesoʻotaʻiga a Andrew. "Teleconferencing o se auala aoga."

Ua faaluaina le aufaigaluega a le aufaigaluega i mea tau fesootaiga i le lua tausaga ua tuanaʻi, ma ua iai nei le aufaigaluega e 9,500 i le salafa o le lalolagi. Fai mai Cabrera, o 'au mai nofoaga' eseʻese telefoni.

E ui o Andrew e faʻaaoga tele telefoni feaveaʻi nai lo le toʻatele, toetoe lava o atinaʻe uma e tele atu feʻaveaʻiga i aso nei, ma avea lena gaioiga o se tasi o nai pupula pupula i se telecom alamanuia ua goto i totonu o le tolu tausaga o le le mautonu faʻafitauli tau tupe.

I le 2003, ina ua faʻailoa mai i lalo le tele o faʻailoga alamanuia telecom, o le teleconferencing e 10 pasene i le lalolagi atoa, fai mai Marc Beattie, o se paʻaga sinia ma Wainhouse Research i Boston.

O se tala fiafia tele lea mo kamupani pisinisi e lua i le lotoifale faapitoa i fonotaga telefoni ona ua latou tutupu aʻe i se vave televave nai lo le pisinisi i le lautele.

Chicago-based InterCall, o se iunite o West Corp., ma le ConferencePlus, o le Schaumburg-based iunite o Westell Technologies Inc., ua vaʻaia uma maketi faʻateleina faʻateleina a o teleconferencing pai ua tupu.

O kamupani laʻititi na faʻamanuiaina i se vaega aua o kamupani mamao na masani ona faʻataʻitaʻia le telefoni - AT & T Corp., MCI Inc., Sprint Communities Co. ma Global Crossing - sa faʻapopoleina i le paʻu o tau mamao, faʻatonutonu faʻafitauli ma le faʻaitiitia o tupe maua. .

"O le tele o kamupani tutoʻatasi ua latou faʻaaogaina lelei faʻafitauli i le MCI ma le Global Crossing," o le saunoaga lea a Beattie.

"Latou fesili i pule, 'E te manaʻo moni e lamatia se fonotaga taua tele ma le kamupani o loʻo feagai ma faʻalavelave?' E tele tagata faʻatau e vaevae tala e faʻaopopo ai le ConferencePlus poʻo le InterCall o se kamupani lona lua a o leʻi latou faʻaaogaina se tautua e tasi. "

I le ConferencePlus, o tupe maua a le 2004 ua ova i le 9 pasene, i le $ 45.4 miliona, ma le aofaʻi o minute o fonotaga mo le fonotaga ua siitia i luga le 22 pasene.

"O matou e lelei," o lana tala lea, "ma le toʻalima o isi tutoʻatasi e manuia, ae o le tele o kamupani e leai."

E ui lava o le tele o pisinisi tagata faʻaaogaina telefoni, o minute o tau ua paʻuʻu, o lea e tatau ai i kamupani ona teuteuina tau ina ia maua ai se tupe mama, o le tala lea a Reedy.

Ole tele ole telefoni ole telefoni na latou faʻaaogaina le fesoasoani fesoasoani, ae ole aso nei ole toʻatele e amata mai e le au valaʻau. O ia telefoni otometi e masani lava ona totogia e tusa ma le sefulu sene i le minute ae o pili e fesoasoani i tagata faʻatosina e piliina i le kuata minute le umi.

Na taʻua e Reedy, e tusa ma le 85 pasene o telefoni a le ConferencePlus, o le tau taugofie na amataina e tagata faatau, ae o telefoni e pulea e le aufaipisinisi, e taua tele. "E masani lava ona iai ni matou telefoni na amataina e tagata faigaluega," o lana tala lea. "Atonu e le manaʻomia e le aufaʻatau lena mea pe a talanoa tagata o le tasi i le isi, ae latou te manaʻo lava i taimi uma mo feiloaʻiga a le au faʻatau tupe pe a aʻafia ai pulega sili."

I le Andrew, e tusa ma le 80 pasene o fonotaga o fonotaga o tagata faigaluega o loʻo talanoa le tasi i le isi, o le tala lea a Cabrera.

O le sifi agaʻi i le faʻatonutonuina o tagata faʻatau e ono luluina fatu o faʻafitauli i le lumanaʻi mo le pisinisi, o le tala lea a Elliott Gold, le peresetene o le TeleSpan Publishing Corp.

"O le mea ua faia e le alamanuia o le ave le tagata faʻatau i le auala, faʻaali atu ia te ia le auala e faia ai mea uma ia te ia," fai mai Gold. "E mafai ona toe foi mai lenei e taufaamataʻu ia latou."

O le vevela fou tekonolosi telefoni, leo i luga o Initaneti maliega, poʻo VoIP, tuʻufaʻatasia telefoni i komepiuta ma faʻafaigofie ai mo se tasi ona faʻaaogaina se komepiuta e seti se fonotaga e aunoa ma le fesoasoani a le lona tolu pati tautua.

"Tagata i le alamanuia talanoa e uiga VoIP," fai mai Gold. "Latou te matua fefefe i ai, o le a le mea o le a matua faia."

E tusa lava pe aunoa ma le VoIP, o le kamupani o fonotaga ua i ai le mafuaʻaga o le popolega, fai mai Gold, ma taʻua le FreeConferance.com, o se gaoioiga i Kalefonia e mafai ai e soo se tasi ona faaaoga lana upega tafailagi e seti ai ni konafesi e aunoa ma se tau e sili atu ma le tau o le faia o ni mamao i telefoni. lana numera telefoni Kalefonia.

"Matou te fai atu o le tupu e leai ni lavalava," o le tala lea a Warren Jason, le peresetene o le Integrated Data Concepts, le kamupani o loʻo faʻagaioia le FreeConference.com. "E faigofie telefoni o fonotaga ma e tatau ona taugofie. E faʻaalu e le kamupani le faitau afe o tala i le fonotaga pe a le manaʻomia."

O le faʻatinoga o fonotaga a Jason e naʻo le toaono tagata faigaluega. E maua ai le tele o ana tupe faʻatau atu tupe totogi tautua i faʻalapotopotoga tetele pei o General Electric Co. ma le US Postal Service. O le tautua fua e faʻatumu tagata faʻatau ile upu-of-gutu, o lea e le manaʻomia e Jason se malosi faʻatau.

O le IDC na te faʻaaogaina mea faigaluega e faʻafesoʻotaʻi ai valaʻauga, o lea la e tele mea faigaluega a Jason ma le agavaʻa e tuʻufaʻatasia ma lana upega tafailagi.

Fai mai le au pulega i auaunaga masani o fonotaga, latou te le o popole i le FreeConference.com poʻo lana pisinisi faʻataʻitaʻi. "Atonu e leai se totogi o le fonotaga, ae totogi e tagata auai le felauaiga," o le tala lea a Robert Wise, le sui peresitene o le atinaʻe o pisinisi mo le InterCall e faavae i Chicago. "O a matou telefoni mo fonotaga e faʻaaoga ai numera leai se totogi, e fiafia iai le toʻatele o tagata."

Fai mai Wise o le aufaigaluega a le InterCall e toʻa 300 le aufaʻatau o se tasi lea mafuaʻaga ua faʻalauteleina lana pisinisi. O leisi mafuaʻaga o le tuʻufaʻatasia o le Initaneti ma telefoni feiloaʻiga ina ia mafai e tagata auai ona vaʻai i se ata PowerPoint poʻo isi mea vaʻaia a o latou talanoa le tasi ma le isi.

"Ua faʻaalia mai i talanoaga i luga ole laiga, e mafai ona e faia ni ata i nai tagata toʻaitiiti e aunoa ma le tuua o le ofisa," o le tala lea a Wise.

O le tasi mea vaivai i telefoni feaveaʻi o ata vitio. O le ConferencePlus ma le InterCall o loʻo ofaina le faʻaaliga vitio ma tekonolosi fou e faʻafaigofie ma taugofie.

Peitaʻi o le videoconferencing o loʻo avea pea ma tamaʻi vaega e le faʻaalia ni faʻailoga o le tuputupu aʻe, o le tala lea a taʻitaʻi o kamupani uma.

"Matou te faia vitio, ae le taua," o le tala lea a Kenneth Velten, o le sui sinia o le maketi i le ConferencePlus. "Na matou faia le isi aso i le isi aso na fai ai le taotoga o le fomaʻi tipitipi aʻo matamata mamao ese isi i toleniga.

"O mataupu faapenei poʻo fea e manaʻo ai se CEO e talanoa i ana tagata faigaluega uma e lelei mo videoconferencing. Ae o le tele o taimi e le iloa e tagata le taua."

Pule Tau Fatuga © 2004, Chicago Tribune

 

Faʻafeiloaʻi se Taʻitaʻifono Fuafua Valaau poʻo Vitio Konafesi, Amata Nei!

Fausia lau FreeConference.com teugatupe ma maua ai avanoa i mea uma e te manaʻomia mo lau pisinisi poʻo le faʻalapotopotoga e lavea le eleele tamoe, pei o le vitio ma Fefaasoaaʻi Mata, Valaʻauina o Faʻatulagaina, Valaʻaulia Imeli otometi, Faʻamanatuga, Ma isi.

SAINI LUGA TAIMI NEI
sātauro