Support
Auai i le FonotagaSaini loaSaini i Totonu Auai i se fonotagaSaini e Alu i lugaogalaau i 

Faʻafefea ona Faʻaogaina Vitio Faʻamatalaga i le Potuaʻoga

Seʻi manatu aumaia se NASA astronaut i lou potuaoga e ta'u atu i au tamaiti a'oga e uiga i le fa'aaluina o se aso i le malae va'alele faavaomalo. Pe e foliga mai e mamao lenei manatu? E le tatau! Faatasi ai ma konafesi i luga ole laiga ma telefoni vitio i lou itu, o le lagi o le tapulaa mo lau vasega.

O lenei taʻiala o loʻo faʻaalia ai le toetoe a le gata o avanoa o se polokalame telefoni i luga ole laiga mo oe ma au tamaiti aʻoga. O lo'o fa'amatalaina fa'atasiga fa'apitoa i totonu o a'oa'oga i potua'oga, va'aiga fa'avae vitio, ma e o'o lava i fa'aoga tau pulega. Aua ne'i faatagaina le mamao po o le paketi fa'atapula'aina e fa'alavelave i au lesona fiafia - tu'u fonotaga i luga ole laiga e leai se totogi avea ma au meafaigaluega sili!

Fa'afefea ona fa'aoga konafesi ma vitiō i totonu o le potuaoga 

 

E taua le a'oa'oina fa'atasi ma se isi potuaoga ona ose auala fiafia lea mo tamaiti a'oga e alu ese ai mai a latou si'osi'omaga masani a tupulaga ma fa'alogo i vaaiga i fafo. Ae ui i lea, e le o se mea faigofie le naʻo le liaʻiina o au tamaiti aʻoga ma alu i se isi aʻoga (poʻo se isi potuaoga i lalo o le alatele). E fa'apefea la ona e fesoasoani i au tamaiti a'oga e fa'asalalau ma fa'aalia manatu fou?

Fa'apea o le malo fa'alotoifale na fa'atonuina se fa'afouga mo le mea latou te finauina o se vaega tuai, leaga o le taulaga. Ua mafua ai se vevesi ona o le fale o le tele o pisinisi tutoʻatasi e teteʻe i soʻo se suiga. Sa fai sau talanoaga a le vasega i le autu, ae manatu e mafai e tamaiti aoga ona manuia mai le faalogoina o manatu tetee. E ala i feso'ota'iga i luga ole laiga ma se isi vasega i lau itumalo, e mafai ai e au tamaiti a'oga ona fai se felafolafoaiga olaola e uiga i fa'amanuiaga tau tamaoaiga ma agafesootai o se suiga, fa'apea fo'i ma a'afiaga e ono tutupu mai. O le a tu'uina mai ai se va'aiga 'ese'ese - mo se fa'ata'ita'iga, e mafai e tamaiti a'oga i le isi a'oga ona nonofo latalata i le eria ma maua ai se malamalamaga i solitulafono o lo'o iai nei i totonu o le itulagi ma pe fa'apefea ona latou manatu e mafai ona fesoasoani le toe fa'afouga. Pe atonu ua sili atu lo latou masani i le pitonuu ma lagona o suiga o le a faʻafefe ai tagata o loʻo iai nei. O fonotaga vitiō e ofoina atu ai se avanoa faigofie mo tamaiti aoga e fefa'asoaa'i ai manatu ma a'oa'o mai tupulaga latou te le'i masani ona aapa atu i ai.

[laina]
[koluma md = "6"]
O se tasi o mea sili e uiga i vitio vitio o lena mamao e leai se popolega moni. Ia mafaufau tele - e oo lava i le lalolagi atoa! O le faia o se feso'ota'iga fa'ava-o-malo e mafai ona maua ai e tamaiti a'oga mai aganu'u 'ese'ese le avanoa e fa'atalanoa ma felafolafoa'i ai fa'afitauli masani ma mea tutupu i le taimi nei. E mafai fo'i ona latou maua ai le avanoa e fa'atalanoaina ai manatu i le auala e fo'ia ai fa'afitauli o le lalolagi. Sa maua e tamaiti aoga Amerika i Niu Ioka se avanoa ofoofogia e faatautaia ai se telefoni i se potuaoga i Ghana. Na latou talanoaina mataupu e pei o le uluai palota faatemokalasi a Ghana ma le filifiliga a le Iunaite Setete o le uluai peresitene Aferika-Amerika. O se faʻataʻitaʻiga matagofie o le tuʻuina atu o le faʻamalamalamaga i se aganuu ese ae o loʻo sailia pea le tulaga masani e ui lava i le faitau afe o maila.
[/ Laina]
[koluma md = "6"]
[lelei]

Amata Fonotaga Vitio SA'oloto!

Leai se laiga e mana'omia!

[ninja_form id = 7]
[/ lelei]
[/ Laina]
[/ laina]

O fonotaga i luga ole laiga e mafai ai foi ona maua avanoa i failauga asiasi atonu e le masani ona mafai ona lauga i lau aoga. E mafai ona e tu'uina atu i tamaiti a'oga fa'asalalau se va'aiga moni o le lalolagi e ala i le fai atu i se tusitala mo se nusipepa a le taulaga tele ina ia faia se taimi e tasi le itula vitio Q&A tuusao mai le mafanafana o latou lava ofisa. E mautinoa lava, e mafai ona e lafoina se lisi o fesili e ala i imeli ma faʻasalalau tali i le vasega, ae o le talanoa i se tagata poto faapitoa i le taimi moni e mafai ona faʻatagaina au tamaiti aʻoga e atiina ae tomai taua tau fesootaiga, e oo lava i le fesoasoani e saunia i latou mo le lalolagi moni.

O le vala'aulia o se failauga fa'apitoa e ala i fonotaga i luga o le upega tafa'ilagi e mafai fo'i ona tete'e ai fete'ena'iga o fa'atulagaga po'o le fa'aleaogaina o asiasiga. Afai e iai se fa'alavelave fa'afuase'i a se failauga ua fuafuaina pe feagai ma tulaga fememea'i femalagaiga, e matua'i faigofie lava le toe fa'atulagaina (ae le'i ta'ua ai le sili atu le taugata!) pe afai e te filifili mo se talanoaga vitio nai lo.

E mafai fo'i ona e fai atu e fa'afeso'ota'i ma se isi vasega i totonu o le taulaga o lo'o iai sana failauga fa'afiafia. I le na'o le fa'alogoina e ala i vitiō, e mafai lava ona maua e lau vasega le manuia o se failauga fa'apitoa e aunoa ma le faia o se malaga taugata i le taulaga.
Mo se faʻataʻitaʻiga, valaauliaina o se failauga asiasi vitio mai le Los Angeles Museum of Tolerance's Bridging the Gap program e mafai ona siitia maualuga ai lesona i le tala faasolopito, faalemalo, po o faiga le tonu faaleagafesootai. O failauga malolosi ma le poto masani i solitulafono ita, le Holocaust, ma le White Supremacy movement e mafai ona tuʻuina atu i au tamaiti aʻoga e sili atu nai lo se tusi o talafaasolopito e mafai ona ofoina atu, aemaise lava i le elemene o fegalegaleaiga ola.

O konafesi vitio e le gata e mafai ona valaaulia ai failauga asiasi i lau lava lalolagi, e mafai foi ona aumaia tamaiti aoga i nofoaga ma siosiomaga atonu latou te le mafai ona vaai latalata i ai. Tasi galuega faatino ma se aoga Pennsylvania na aumaia tamaiti aoga i le motu laʻitiiti o le Caribbean o Montserrat e suʻesuʻe ai gaioiga o mauga mu. Sa galulue le vasega i le taimi tonu lava ma se "ta'ita'i misiona" ua tofia na ia tuuina atu faamatalaga o le mafui'e ma lipoti e uiga i le tafe mai o le lava, le alualu i luma o tagata sulufai, ma le malosi o afa. Na galulue fa'atasi tamaiti a'oga e su'esu'e fa'amatalaga ua tu'uina atu, fai fa'amatalaga ma fa'ailoa mai ni fa'atinoga. Ua na'o se tasi lea o fa'ata'ita'iga o le fa'ao'o mai o au lesona i tulaga moni o le lalolagi polokalama faakomepiuta vitiō potuaoga!

E mafai foʻi ona e suʻesuʻeina avanoa o "se aso / aoauli i le olaga o ..." lesona. Aoao tamaiti aoga e uiga i le malo e ala i le fai atu i se sui o le lotoifale e tuu atu lau vasega e tilotilo i ana masani i aso taitasi. E tasi le mea e talanoa i le auala e galulue ai le au fai tulafono; e matua ese lava (ma taua) vaaiga i le i ai o se nofoa laina pito i luma! E mafai ona faigofie ona maua i se uo, aiga, po'o matua foi o se tamaititi aoga.

Vitio Va'aiga Va'aiga: Ta'amilosaga mata'utia mo sina vaega o le tau

E tele fa'amanuiaga ile alu ile va'aiga ile va'aiga vitiō fa'asaga ile auala masani. Mo le amataga, e matua taugofie lava: o avanoa e masani ona leai se totogi, ma e leai se mea e popole ai i le saunia o le aoauli po o felauaiga. E leai se fa'alavelave fa'avalevalea e su'e ni ta'ita'i po'o se tulaga lamatia o tamaiti a'oga e feoa'i ese. E fa'aitiitia fo'i le avanoa e fa'atino ai e tamaiti a'oga ona o lo'o i lalo o le va'aiga sa'o a le latou faia'oga. Ae o le mea e sili ona lelei, o tafaoga vitio e maua ai e au tamaiti aoga le saolotoga e sili atu ai le fiafia i fafo nai lo le tele o malaga masani a vasega. E faigata, aemaise lava mo tamaiti aʻoga, le suʻeina o le paleni i le va o le fiafia ma le "teletele tele," ma o konafesi vitio e taofia ai le faʻalavelaveina o isi tagata asiasi.

Vitio va'aiga va'aiga atonu e foliga fa'atapula'aina, ae e mafai lava ona avea ma auala sili mo tamaiti a'oga e maua ai avanoa e leai se malaga masani masani e mafai ona latou maua. E leai se falemaʻi na te faʻatagaina se vasega atoa o tamaiti vasega ono e mataʻituina se faʻataʻitaʻiga faafomaʻi, ae o polokalame faʻasalalauga vitio a Ohio's Center of Science and Industry. tuu atu i tagata auai le avanoa e nofo ai i taotoga moni. Tu'u atu i au tamaiti a'oga o le biology le fa'aoga moni ma le malamalama e ala i le matamata i se taotoga ola atoa e sui ai tulivae lea e mafai ai ona latou fegalegaleai ma fomai tipitipi ma tagata faigaluega faafomai i totonu o se potu tipitipi a le falemaʻi.

O le Smithsonian Institute o le a avea ma se malaga ofoofogia e ave ma tamaiti aoga, ae o le mea e leaga ai seivagana ua e nofo i le DC eria, atonu e le o se filifiliga talafeagai mo le paketi a lau aoga. laki, le Smithsonian ofo fua potuaoga videoconferences ta'ita'ia e ta'ita'i falemataaga! E mafai e lau vasega ona auai i polokalama e uiga i faatufugaga, talafaasolopito, ma measina ma maua ai se vaaiga ola o galuega ofoofogia a le inisitituti.

Fa'aoga pulega

O fonotaga i luga o le upega tafa'ilagi e ofoina atu ai avanoa sili i fafo atu o le fuafuaina o lesona. E mafai ona avea ma se auala faigofie e faia ai matua ma faiaoga konafesi ma matua mamao pe faimalaga. Afai e faigaluega matua i le sifi po, e mafai ona avea le telefoni i le koneferenisi i le taimi o lau fuafuaga, ma auala lelei e fa'aaofia ai i latou i le a'oga a le la tama. Ose auala lelei foi e fai ai fonotaga ma pule po'o isi faiaoga - e oo lava i fonotaga a le aʻoga! Afai e le mafai e se faiaoga ona auai i le tagata lava ia ona o ma'i po'o taimi malolo, e mafai ona ia auai i luga o le upega tafaʻilagi.

Upega tafa'ilagi ma ata vitio e mafai ona avea ma auala sili e feso'ota'i ai ma manatu palepalealuga ma isi faiaoga. Fa'apea e te mana'o e amata se togāla'au o le potuaoga, ae e te le o mautinoa pe o le a le auala sili e fa'aoga ai lou avanoa. Ua e mauaina le blog a le faia'oga lea na te talanoaina ai se galuega fa'atusa na fa'ataunu'uina manuia e lana vasega ma mana'o e fia iloa atili pe fa'apefea ona ia toso ese. O se konafesi vitio vave lea na te savalia oe i totonu o lona potuaoga ma faʻaali moni atu ia te oe laasaga na ia faia e mafai ona faia se lalolagi o eseesega. O avanoa e le gata!

Ma le mea mulimuli, o polokalame a'oa'oga mamao ma a'oa'oga i luga ole laiga e mafai fo'i ona maua fa'amanuiaga ole fa'asalalauga i luga ole laiga. E mafai e faiaoga ona ofoina atu itula o ofisa e ala i le upega tafaʻilagi e tuʻuina atu i tamaiti aʻoga se poto masani taʻitoʻatasi, sili atu ona faʻapitoa i tofitofiga e amata mai i pepa o taimi, galuega faʻatasi, ma faʻaaliga. E mafai foi ona faia lauga e ala i le upega tafaʻilagi; E ui e aoga le fa'amauina o tautalaga, e fa'ate'aina ai le tu'uina atu o fesili i le taimi tonu ma e mafai ona fa'afaigata ai mo tamaiti a'oga ona malamalama i se lesona.

O auala e mafai ona fa'aoga ai upegatafa'ilagi ma vitiō i totonu o potuaoga ma tua atu e tele ma eseese. Ma e le tau fa'apea e taugata, fa'apitoa mea faigaluega mo potuaoga uma. E tele gaioiga e mafai ona faia i luga o so'o se komepiuta po'o se laulau ma fa'ata'atia i luga o se lau tele pe a mana'omia. E tusa lava pe leai ni mea faigaluega talafeagai i lou potuaoga, e tele a'oga e iai nofoaga fa'asalalau ma mea uma e te mana'omia. O le galuega sili e masani ona filifili pe o le a le auala e te faʻaogaina ai tekinolosi e faʻalautele ai lau potuaoga!

Leai se Account? Saini i luga ole taimi nei FREE!

[ninja_form id = 7]

Faʻafeiloaʻi se Taʻitaʻifono Fuafua Valaau poʻo Vitio Konafesi, Amata Nei!

Fausia lau FreeConference.com teugatupe ma maua ai avanoa i mea uma e te manaʻomia mo lau pisinisi poʻo le faʻalapotopotoga e lavea le eleele tamoe, pei o le vitio ma Fefaasoaaʻi Mata, Valaʻauina o Faʻatulagaina, Valaʻaulia Imeli otometi, Faʻamanatuga, Ma isi.

SAINI LUGA TAIMI NEI
sātauro