Support
Auai i le FonotagaSaini loaSaini i Totonu Auai i se fonotagaSaini e Alu i lugaogalaau i 

E Sili Atu Valaauga o Konafesi nai lo Maa Vaʻaia o Númenor?

I se vaitaimi lata i le 1930, na amata ai e JRR Tolkien le atoa Lord o le Rings faasologa i le taʻuina i lana fanau moega taimi tala e uiga i se tamai tagata na ia taʻua "O le Hobbit." Na ia miti i luga le lalolagi o le Hobbit talu mai lona laitiiti. I le faia o lea, Tolkien aulelei na fauina le atoa "Fantasy Adventure ma Elves ma Dwarves" ituaiga nofofua lima.

Na ia fautuaina foi le mea atonu o le tekinolosi telefoni telefoni i soʻo se taimi, o le Palantíri, poʻo le vaʻaia o Maʻa o Númenor. Nei o seti o 7 tioata polo e mafai ona faʻaaogaina mo videoconferencing mai Eressëa uma ala i le ogatotonu Lalolagi.

I nei aso e gata ai, o maʻa ua leiloa, o le Elves na folau atu i Sisifo, ma o le "tamaʻi tagata" ua na o se pisi i le pa puipui. O aso nei e mafai ona tatou pikiina a tatou telefoni poto mai a tatou "taga" ma faʻasalalauga vitiō ma tagata e toatolu e salalau solo i konetineta e tolu e aunoa ma se tau.

Ae afai na i ai sau filifiliga, o le fea e sili atu: o se konafesi valaʻau, poʻo le Vaʻaia Maʻa o Númenor?

avanoa e le gata

E mautinoa lava e manumalo le Palantíri mea manaia. Sa le mafai ona faaleagaina. Na faia e Fëanor lava ia i fanua e le mate, e fai ma mafanafana o le Silmarils, ae le'i goto Numenor i lalo o galu.

Ma sa na o le toafitu o i latou.

O le mea moni, o lo latou itu vaivai. Ina ia e maua se Maa Vaai o Númenor, e tatau ona e auai i se laina o tupu afa-elven, pe e tatau ona e maua Ki i Orthanc po o se nofoaga faapena. I se faʻatusatusaga, e manaʻomia e tagata uma ona faʻatutuina se Vitio Vitio o se telefonipoto, ma e tofu tagata uma ma se tasi o na. Fa'asino ile teleconferencing.

Fa'atusatusa le leo ma le lelei o ata

O le mea moni, e taua tele le lelei o le leo i fesoʻotaʻiga, ma le faʻaogaina o tekonolosi e pei o Skype poʻo le VOIP telefoni feaveaʻi e mafai ona iʻu ai i talanoaga mataʻutia i tua e foliga mai o agaga o Orcs, Balrogs ma o nisi taimi o Nazgûl. O ai e manaʻomia lena faʻalavelave?

E ui lava e leai sa'u Palantír a'u lava ia, e tusa ai ma tala uma, o telefoni fa'aonaponei e fa'aoga ai telefoni fe'avea'i e tutusa lelei le ata ma le fa'alogo i tioata tioata a Fëanor. E mafai uma e lua ona fa'aalia lau lautele po'o pupuni, ma tele lau i le taimi e tasi. E iai uma le lelei o le leo manino manino. E ui o le Palantíri o loʻo faʻatinoina a latou faʻalogo leo i totonu o lou faiʻai saʻo, o nisi taimi e mafai ona avea ma se mea lelei tele, e pei ona maua e Pippin i lana talatalanoaga ma Sauron i le "The Two Towers."

O se tasi auala e valaau ai konafesi faaonaponei e e sili atu nai lo Palantíri latou te o mai ma Faʻatonutonuina Pule e aveese Skype echo, ma ia mautinoa le maualuga o le leo mo tagata uma e saʻo. Ma o le umi lava e te faaeteete e aua le auina atu Tusi valaaulia ma Faamanatuga i so'o se temoni Dark Lords, o le a le mafai ona latou fa'alavelaveina lau telefoni o le konafesi.

Features

So'o se talanoaga pe sili atu le Va'ai Ma'a o Númenor nai lo le fonotaga telefoni e tatau ona su'esu'e Features fo'i. I lima atamamai, na mafai ai e Palantíri ona vaʻai i tua ma luma i le taimi, faʻapea foʻi ma avanoa. E manaia tele lena mea. A'o valaau konafesi e leai ave soo se taimi e fa'atutu, ma e ui lava e mafai ona e tusi telefoni fa'asalalauga i luma i Valaʻauina o Faʻatulagaina, e le mafai ona e vala'au Tolkien lava ia i tua i le 1940 ma fesili ia te ia pe aisea na ia fa'aopoopoina ai Accënts i luga o le toetoe o Nâme ta'itasi i lana Bōōks.

Faasino i le Palantíri.

Ma e pei o telefoni o konafesi, na sau foi Palantír ma totonu Numera e leai se totogis ma e mafai ona faatulaga e fai Valaʻau Faʻatele. Na maua e Pippin lenei mea ina ua ia pikiina le Saruman's Seeing Stone i fafo atu o Orthanc, lea na vili vave Sauron. O lena mea mautinoa na aʻoaʻoina ai o ia e aiā i mataupu a taulāitu!

Ae o le mea e faanoanoa ai, o le faiga faʻaogaina i luga o Fëanor's Palantíri na muamua atu i le mea fou o le Upega Tafaʻilagi a le Lalolagi, o lea na valaau ai konafesi. e sili atu nai lo Vaʻaia Stones i nisi o auala aua e mafai ona latou auai i totonu Fonotaga i luga ole laiga ma Fefaasoaaʻi Mata. Fa'ato'a fa'aleleia atili le tekonolosi telefoni i tausaga ta'itasi.

Valaauga talafeagai o konafesi

Mafaufau i faʻalavelave uma e mafai e le Fellowship of the Ring ona faʻasaoina pe ana latou maua le tekinolosi faʻatemokalasi, faigofie ona maua o telefoni! Semanu e le tatau ona savali Boromir i matu i Rivendell mai Minas Tirith mo le ono masina na o le auai i le Fono a Elrond. Ae atonu o se laki e leʻi fatuina e Tolkien le telefoni o le konafesi e pei ona tatou iloa, aua o le tifaga ma tusi na sili atu le malie e aunoa ma ia.

Fesootai ma fesootaiga televavave

O lea la, e fa'avae i luga o se fa'atusatusaga fa'atusa, se'i o tatou aotele. Afai o oe o se tupuga tuusaʻo o Isildur, le atalii o Elendil, o le Palantíri o ni filifiliga lelei tele mo le faʻafesoʻotaʻi ma lau pele o Arwen Evenstar, lou tina o le tino ola pea o Galadriel (o loʻo nofo nei i Elvenhome ma Gandalf ma Elrond), ma o le mama o lo'o tauaveina (ae ua maliliu) e iva tupu o tagata ma le toafitu o tama'ita'i. Ma atonu e mafai ona e toe aapa atu i le vaveao o le taimi ma vaʻai i le lima malosi o Fëanor Curufinwë o loʻo galue.

 

Ae afai o oe o se hobbit masani, ma e te le manaʻo e faʻalavelave i mataupu a taulaitu (lea e masani lava o se manatu lelei), pe a e suʻeina le leo e tasi e suʻe ai au uo uma, aumai uma, ma, "i le sootaga fusia i latou," filifili le taugofie ma le fiafia i luga o lau telefoni.

Mo le tele o mea fa'aonaponei fa'aonaponei, telefoni fa'asalalauga e sili atu nai lo Va'ai Ma'a.

Tuu ou vae fulufulua i luga o le paelo o le "Old Winyards", ma faʻaoga telefoni e aoina ai au paaga, poʻo lou aiga, ina ia mafai ai ona e alu i lalo i se talanoaga olaola i mea taua o le olaga, e pei o le seleselega o lenei tausaga o le "Old. Toby" o loʻo sau, poʻo lena mataupu autu moni i soʻo se mea faʻaaloalogia:

"O le a le 'aiga o le afiafi?"

Faʻafeiloaʻi se Taʻitaʻifono Fuafua Valaau poʻo Vitio Konafesi, Amata Nei!

Fausia lau FreeConference.com teugatupe ma maua ai avanoa i mea uma e te manaʻomia mo lau pisinisi poʻo le faʻalapotopotoga e lavea le eleele tamoe, pei o le vitio ma Fefaasoaaʻi Mata, Valaʻauina o Faʻatulagaina, Valaʻaulia Imeli otometi, Faʻamanatuga, Ma isi.

SAINI LUGA TAIMI NEI
sātauro